• 3d formák vágása polisztirolhabból
  • Élvilágító táblák gyártása
  • Gépjármű dekoráció, gépkocsi feliratozás
  • Óriás méretű habbetűk, Giga méretű plasztikus felirat
  • Kiállítás, dekoráció
  • Plasztikus felirat, 3D habbetű
  • Világító feliratok, világító betű
  • Világító dobozok, világító képek

HABBETŰ - plasztikus 3D betű, habvágás

Mi az a habbetű?

A habbetű (plasztikus betű, 3D betű) polisztirolhabból kivágott, festett betű, leggyakrabban reklámfeliratokhoz használjuk.

Kérjen árajánlatot az info@marschall.hu e-mail címen, vagy az űrlapon keresztül!

Miből készül a habbetű?

A 3D habbetű, vagy plasztikus betű alapvetően kétféle polisztirolhabból készül. Kisebb méretben 5-100 cm betűmagasság között sima felületű XPS, azaz extrudált, (zárt cellás) polisztirolhabot használunk.  
Ilyen paneleket gyárt többek között az Austrotherm  (XPS TOP 30) a tábla színe rózsaszín, a  BASF (Styrodur? C) a tábla színe zöld, az URSA (URSA XPS)  a tábla színe sárga, vagy a Dow Chemical (Styrofoam) a tábla színe kék.
Az XPS habokat viszonylag kis méretben, általában 60X120 cm-es táblákban állítják elő, ezért ha ennél nagyobb méretű betűkre, vagy formákra van szükség, akkor vagy több darabból állítjuk össze, vagy az EPS, azaz expandált, (nyitott cellás) polisztirolhabokat használjuk, amely anyag leírását az Óriás habbetű menüpont alatt ismertetünk.

Ha több helyről kér ajánlatot a habbetű elkészítésére, kérem vegye figyelembe az alábbiakat, nagyon fontos!

Az XPS polisztirolhab az építőipar számára készített szigetelőanyag, a felülete ragyás, karcos, lyukacsos, így eredeti állapotában dekorációs célra, habbetű készítésre nem használható fel!
A sima felületű habbetű készítésének érdekében, a piacon elsőként, és tudtunkkal eleddig egyedülállóként, a táblák felületéből 5mm vastagságban levágjuk a karcos réteget, így a betűk kivágása után már minden felület teljesen homogén, szép és sima lesz! Ezért egy 2cm vastag habbetű 3cm vastag táblából, egy 5cm vastag habbetű 6cm vastag táblából készül el!

Továbbá, a belső köríves habbetűk (O,B,P,D stb.) belső ívének kivágásához a fűtőszálnak valahol át kell vágnia betűtestet. Ezt a vágást mi teljesen eltüntetjük, a festés után már nem látható, ezért a habbetű úgy fog kinézni, ahogy annak ki KELL néznie!

 XPS HABBETŰ alapanyag EPS Óriás habbetű alapnyag EPS Óriás habbetű alapnyag

 

Hogyan készülnek a habbetűk?

habbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű

 

 A polisztirolhabot izzószálas habvágógéppel vágjuk. A gépet számítógép vezérli. (CNC)
Cégünk két habvágógéppel rendelkezik. A kisebbik cirka 1,5 méter magas, 3 méter széles, és 0,5méter vastag anyagot képes átvágni. A nagyobbik gép szintén 1,5x3m méretű, de közel 3 méter vastag anyagot képes átvágni.

 

 

 

 

eps tojás

A nagyobbik gép egyéb extrákkal is rendelkezik.

- Vízszintes habeszterga: az esztergához hasonlóan működik, de a befogott anyag nagyon lassan pörög, és az izzószál vágja a habot. Forgástestek oszlopok készíthetők vele.

- Függőleges forgatóasztal: működése megegyezik a habesztergával, de nem kell a habot rögzíteni, saját súlya tartja a forgóasztalon. Kúpok, gömbök egyéb forgástestek készíthetők vele.


- Separated mód: Az izzószálat befogó első és hátsó fej egymástól eltérő pályán vezérelhető, így különleges formák hozhatók létre.
- Shapable wire tool technológia: Egy az izzószálnál lényegesen vastagabb, merev "drót", mely nem a két fej között van kifeszítve, hanem egy speciális eszköz rögzíti. Segítségével negatív formák is előállíthatók.

 

habbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű

Milyen bevonattal tudják ellátni a a habbetűket?

Festék:
A kivágott habbetűk felületét környezetbarát, nem mérgező, UV-álló, erős színtartó képességű, vizes bázisú kültéri festékkel kezeljük.

Lakk:
A festett felületre, lakkot is felvihetünk, mely fényesebbé teszi, és kevésbé tud a por rárakódni.

Műgyanta:
A műgyanta réteget a habbetűk frontoldalára, visszük fel, így egy viszonylag kemény, fényes felületet kapunk.

Vízzáró kemény kéreg:
A kérget EPS anyagok burkolására használjuk, erről az Óriás habbetű menüpontban olvashat.

Feltétek:
Feltétnek nevezzük a más anyagokból kivágott betűket, amelyeket az elkészített habbetű homlokfelületére ragasztunk. A feltétek anyagául többnyire az alábbi anyagokat használjuk:
- plexi lemezek (víztiszta, opál, vagy színes),
- gravíranyagok (arany, ezüst, színes felületek, akár fényes kivitelben is),
- eloxált alumínium,
- réz lemez.
A számítógépes vezérlésnek köszönhetően a habvágógépen kivágott habbetű, és a CNC marógépen kivágott betű teljesen azonos méretű, így azok összeragasztásakor pontosan fedik egymást.

habbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D forma, térbeli formahabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű

Milyen színű lehet a habbetű?

Általában RAL vagy Pantone színek alapján festjük le a habbetűket, de ezektől eltérő színskálákból is nagy eséllyel ki tudjuk keverni a megfelelő színt. A habbetűk  fémhatású festékekkel is színezhetők.

Felszerelést is vállalnak?

Igen, az általunk készített habbetűknek vállaljuk a felszerelését is.

Fel tudom szerelni a betűket házilag is?

Igen, a habbetűket saját maga is felszerelheti, ehhez szükség esetén sablont, vagy betűkiosztást készíthetünk, illetve technikai segítségnyújtást is adunk.

Mennyibe kerül a habbetű?

A habbetű a legolcsóbb plasztikus megoldás!
A habbetű ára nagyon sok tényezőtől függ, ezért az ár nem adható meg egyszerűen Ft/m3 , vagy Ft/m2 formában. A legegyszerűbb, ha részletesen megírja az igényeit, esetleg mellékel hozzá fényképeket, vagy grafikus fájlokat, és rövid időn belül megküldjük önnek az egyedi, Önnek szóló árajánlatot.

És végül, hogy miért minket válasszon?

1999 óta foglalkozunk számítógépes habvágással, habbetű készítéssel. A gyermekbetegségeken már az első években túljutottunk, azóta kiforrott, megbízható technológiával dolgozunk, hozzáértő, tapasztalt munkatársakkal. Az általunk használt alapanyagok és bevonatok pedig hosszú ideje bizonyítanak.

Kérjen árajánlatot az info@marschall.hu e-mail címen, vagy az űrlapon keresztül!

Képek:

Nikecell betű, Hungarocell betű, Austrotherm betű, habvágás, betűvágás, betűkivágás, térbetű, habbetű, plasztikus 3d felirat, betű készítés Budapesten, reális áron, országos kiszállítással és felszereléssel.

 

Nyomtatás

MARSCHALL DESIGN KFT.
Magyarország, 1108 Budapest,
Kozma utca 7/B
Mobiltelefon: +36 20 983 5533
Nyitva tartás: H-P: 8.00 - 16.30
E-mail: info@marschall.hu