• 3d formák vágása polisztirolhabból
 • Élvilágító táblák gyártása
 • Gépjármű dekoráció, gépkocsi feliratozás
 • Óriás méretű habbetűk, Giga méretű plasztikus felirat
 • Kiállítás, dekoráció
 • Plasztikus felirat, 3D habbetű
 • Világító feliratok, világító betű
 • Világító dobozok, világító képek

Világító betű, világító felirat led világítással

Mi az a világító betű?

A világító betű olyan plasztikus felirat, melyben nagy fényerejű led modulok világítanak.

Kérjen árajánlatot az info@marschall.hu e-mail címen, vagy az űrlapon keresztül!

 

A világító betűk és feliratok a leghatásosabb megjelenítést biztosítják. Különösen alkalmasak logók, figurák, összetett grafika, emblémák- és kültéri alkalmazására. Sokoldalúan használható, látványos mégis  energiatakarékos.

indirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betű

 

Újdonság, a 2cm vastag, világító plexi betű:

 

Miért jó világító feliratokat használni?

A világító betűk és feliratok mind technikai kivitelüket mind megjelenésüket tekintve kiemelkedő hatásúak. Rugalmasan alkalmazhatók a legbonyolultabb grafikák vagy logók térbeli átírására.

A világító betűk azonosak a neon feliratokkal?

Nem. A nemesgáz-töltésű, hajlított üvegcsöves, valódi ,,neon? feliratok nagyfeszültségű rendszerek. Különleges használatra szánt eszközök, a LED-technológiától eltérően magas az energiaigényük.

Nem kerül sokba a világító felirat üzemeltetése?

Nem. Mint minden elektromos eszköznek, természetesen a világító betűknek és feliratoknak is van energiaigényük, de a sugárzott fényerőhöz és élettartamukhoz viszonyítva a legtakarékosabbak. A LED-ek keveset fogyasztanak és hosszú élettartamúak. Ma már a világító reklámok kihagyhatatlan eleme.

indirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betűindirekt világító felirat, ledes világító betűk, hátrafele világító felirat, világító betű

Milyen világító betűk vannak?

A világító betűk az igényeknek megfelelően készülnek, alapvetően három típusról beszélhetünk.

 • Előre világító betűk, lemezpalásttal:
  A világító betű alapja általában habosított a betű alakjára kimart  10mm vastag PVC lemez, amely a világító LED-eket is hordozza. Ehhez a betűformához a kontúrja mentén speciális, peremezett alumínium lemez csatlakozik, ez a betűpalást. A hajlítható lemez pontosan követi a betű formáját és a hordozza az alappal egybevágó előlapot. Az előlap oldalperemmel ellátott színes plexi, vagy színes átvilágítható (translucent) fóliával bevont opál plexi. Az előlap pereme rácsúszik az oldalpalástra, éppen úgy mint például egy cipős doboz teteje. Az előre világító betűk mint nevük is mutatja, csak előre világítanak, a betűpalást pedig tetszés szerinti színűek, vagy fémhatásúak lehetnek.
 • Teljes felületükön világító betűk:
  Ezek a világító betűk lényegében azonos felépítésűek az előre világító betűkkel, azzal a lényeges különbséggel, hogy a palástjuk is plexiből készül, és az oldalpalást az előlappal egybe van ragasztva. Az így kapott "kupak" egyben csúszik rá a betű hátlapjára. Ezek a betűk teljes felületükön a kívánt színben világítanak.

A világító betűket vagy közvetlenül a falra szereljük, ebben az esetben a betűket összekötő elektromos vezetékeket a falba bevésett bergmann csőben kell elhelyezni, vagy a betűket felszereljük a felirat háta mögött végigfutó zártszelvény keretre, és a zártszelvényben vezetjük el az elektromos vezetékeket. A világító reklám ezzel a megoldással egyszerűen felszerelhető, a homlokzat megbontása nélkül.

 • Indirekt világító betűk:
  hátrafelé világító felirat, indirekt világító betűkAz indirekt világító betűk hátrafelé világítanak, a betűket pedig távtartóval szereljük fel. A betű hátoldala és a hordozófelület (fal, vagy táblaalap) közötti résen szűrődik ki a fény, ezzel glória szerűen körbe véve a betűtestet.

  Indirekt világító betűt hozhatunk létre, ha az első pontban ismertetett előre világító betű hátoldalát opál plexivel, az előlapját pedig át nem világítható anyaggal helyettesítjük. Ezt a megoldást többnyire nagyobb méretű (cca. 30cm-nél magasabb) világító betűk esetében alkalmazzuk.  Az így létrehozott világító betű kültéren és beltéren is alkalmazható.

  Egy másik megoldásban az indirekt világító betűk legalább 20 mm vastag, habosított kemény PVC anyagból, kontúrmarással készítjük. A betűk, vagy emblémák hátoldalába mart, formájukat követő nút rejti a LED világítást. Az indirekt világító feliratokat néhány centiméterrel a falsíktól eltartva szereljük fel, így alakul ki az indirekt fényhatás. A betűk színe, felülete tetszőleges lehet, így kikapcsolt állapotban nappali fénynél plasztikus feliratként működnek. Bekapcsolva a hátra sugárzott, erős indirekt fény a betűk mögötti falszakaszon nappal is egyfajta aurát teremt, amely élesen kiemeli a felirat kontúrjait, így különleges, elegáns hatást érhetünk el.

  Az indirekt világító feliratok kültérre habosított PVC lemezből készülnek, beltéri használatra pedig az XPS hablemezből készített betűk (habbetű) is kiválóan alkalmasak, amelyekből az indirekt világító betűk alacsonyabb költséggel előállíthatók.

Az indirekt betűk közös tulajdonsága a hátrafelé sugárzó fény, ezért fontos, hogy a felület amelyre a fény vetül, szép kivitelű, homogén legyen. Ha a felszerelés helyén ez nem megvalósítható, céleszrű a betűket egy táblalapra rögzíteni, ezzel a megoldással négy legyet üthetünk egy csapásra:
- homogén felületet hozhatunk létre,
- a tábla mögé rejthetjük a betűket összekötő elektromos vezetékeket,
- betűk egyenként történő felszerelése helyett az egész táblát egyben, néhány csavarral megoldhatjuk,
- költözéskor könnyedén le és ismét felszerelhetjük.

Ezzel a megoldással gyakorlatilag egy világító plasztikus betűkből álló reklámtábla jött létre.

 

 Kérjen árajánlatot az info@marschall.hu e-mail címen, vagy az űrlapon keresztül!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyomtatás

MARSCHALL DESIGN KFT.
Magyarország, 1108 Budapest,
Kozma utca 7/B
Mobiltelefon: +36 20 983 5533
Nyitva tartás: H-P: 8.00 - 16.30
E-mail: info@marschall.hu