• 3d formák vágása polisztirolhabból
  • Élvilágító táblák gyártása
  • Gépjármű dekoráció, gépkocsi feliratozás
  • Óriás méretű habbetűk, Giga méretű plasztikus felirat
  • Kiállítás, dekoráció
  • Plasztikus felirat, 3D habbetű
  • Világító feliratok, világító betű
  • Világító dobozok, világító képek

Óriás HABBETŰ #Szelfipont (selfie pont) készítés, 3D felirat, habvágás

Mit nevezünk Óriás habbetűnek?

Az óriás habbetű a 100 centiméternél magasabb, EPS polisztirolhabból vágott, kéreggel bevont , festett betű, szinte kizárólag kültéren használjuk.

Kérjen árajánlatot az info@marschall.hu e-mail címen, vagy az űrlapon keresztül!

A nagyméretű habvágógépünknek, illetve a felhasznált bevonatunknak köszönhetően az óriás habbetűk készítése cégünk egyik specialitása.

habbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetű

 

Miből készülnek a habbetűk?

Az óriás habbetű alapanyaga az expandált polisztirolhab. Az expandált polisztirolhab (EPS) általában fehér színű, gyöngyökből álló, laza szerkezetű anyag. A köznyelv Nikecell vagy Hungarocell néven ismeri. Izzószálas vágás után a felület a gyöngyök átvágása miatt textúrás mintázatot ad. Különböző anyagsűrűségben gyártják, melyből dekorációk készítésénél a "NIKECELL NC EPS 100"; és "NIKECELL NC EPS 150" habot, valamint az "AUSTROTHERM AT-N100" és "AUSTROTHERM AT-N150" minőségű habokat használjuk.
A vágott felület egyenetlensége miatt főként nagy méretű dekorációk alapanyaga.
Az expandált polisztirolhabot  1,2 x 1 x 4 méteres tömbben gyártják. Ebből a tömbből vágjuk ki a habbetűk számára szükséges vastagságú lemezeket.

Hol használják az óriás habbetűket?

Az óriás habbetűk, selfie pontok főként közterületekre, rendezvényekre, kiállításokra, vagy épületek homlokzatára kerülnek, legtöbbször városnevek, cégnevek kiírására, ipari létesítmények feliratozására szolgál. A modern ipari létesítmények, könnyűszerkezetes csarnokok falait  általában szendvicspanelből készítik, melynek felülete bordás. Az óriás habbetűk hátoldalát a bordák mélységétől függően alakítjuk ki. Ha a profilban csak pár milliméteres szintkülönbség található, a betűk hátoldalához nem nyúlunk, a betűk felragasztásához használt ragasztóanyag kitölti a réseket. Ha azonban a profilban található szintkülönbség ennél nagyobb, akkor a betűk hátoldalába belevágjuk a profil mintáját, így a habbetű a teljes felületén felfekszik.

Az óriás habbetűket földre állítva is használjuk, kiállításokon, rendezvényeken, fotózáshoz stb. Ebben az esetben szükség esetén a betűkbe épített, belső acél konzolok tartják a betűket a helyükön.

Hogyan készülnek a habbetűk?

habbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betűA polisztirolhabot izzószálas habvágógéppel vágjuk. A gépet számítógép vezérli. (CNC)
Cégünk két habvágógéppel rendelkezik. A kisebbik cirka 1,5 méter magas, 3 méter széles, és 0,5méter vastag anyagot képes átvágni. A nagyobbik gép szintén 1,5x3m méretű, de közel 3 méter vastag anyagot képes átvágni.

A nagyobbik gép egyéb extrákkal is rendelkezik.
- Vízszintes habeszterga: az esztergához hasonlóan működik, de a befogott anyag nagyon lassan pörög, és az izzószál vágja a habot. Forgástestek oszlopok készíthetők vele.
- Függőleges forgatóasztal: működése megegyezik a habesztergával, de nem kell a habot rögzíteni, saját súlya tartja a forgóasztalon. Kúpok, gömbök egyéb forgástestek készíthetők vele.
- Separated mód: Az izzószálat befogó első és hátsó fej egymástól eltérő pályán vezérelhető, így különleges formák hozhatók létre.
- Shapable wire tool technológia: Egy az izzószálnál lényegesen vastagabb, merev "drót", mely nem a két fej között van kifeszítve, hanem egy speciális eszköz rögzíti. Segítségével negatív formák is előállíthatók.

Milyen bevonattal tudják ellátni a az óriás habbetűket?

Vízzáró kemény kéreg:
Az expandált polisztirolhab nyitott cellás anyag, ami azt jelenti, hogy képes vizet felvenni a környezetéből. Ezért az óriás habbetűket egy speciális, általunk kifejlesztett, kemény, de mégis rugalmas, vízzáró kéreggel látjuk el, amely megakadályozza, hogy a habbetű belsejébe víz jusson.
A kéreggel ellátott betűt végül környezetbarát, nem mérgező, UV-álló, erős színtartó képességű, vizes bázisú kültéri festékkel kezeljük. A kéreg felülete hasonlít egy finomvakolat textúrájához, tehát nem sima.

habbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetűhabbetű, habvágás, plasztikus felirat, 3D betű, óriás habbetű

Milyen színű lehet a habbetű?

Általában RAL vagy Pantone színek alapján festjük le a habbetűket, de ezektől eltérő színskálákból is nagy eséllyel ki tudjuk keverni a megfelelő színt. A habbetű fémhatású festékekkel is színezhető.

Felszerelést is vállalnak?

Igen, az általunk készített habbetűknek vállaljuk a felszerelését is.

Fel tudom szerelni a betűket házilag is?

Igen, a habbetűket saját maga is felszerelheti, ehhez szükség esetén sablont, vagy betűkiosztást készíthetünk, illetve technikai segítségnyújtást is adunk.

Mennyibe kerül az óriás habbetű?

A habbetű a legolcsóbb plasztikus megoldás!
A habbetű ára nagyon sok tényezőtől függ, ezért az ár nem adható meg egyszerűen Ft/m3 , vagy Ft/m2 formában. A legegyszerűbb, ha részletesen megírja az igényeit, esetleg mellékel hozzá fényképeket, vagy grafikus fájlokat, és rövid időn belül megküldjük önnek az egyedi, Önnek szóló árajánlatot.

És végül, hogy miért minket válasszon?

1999 óta foglalkozunk számítógépes habvágással. A gyermekbetegségeken már az első években túljutottunk, azóta kiforrott, megbízható technológiával dolgozunk, hozzáértő, tapasztalt munkatársakkal. Az általunk használt alapanyagok és bevonatok pedig hosszú ideje bizonyítanak.

Kérjen árajánlatot az info@marschall.hu e-mail címen, vagy az űrlapon keresztül!

Képek:

 

Óriás betű, selfie pont, Nikecell betű, Hungarocell betű, Austrotherm betű, habvágás, betűvágás, betűkivágás, térbetű, habbetű, plasztikus 3d felirat, betű készítés Budapesten, reális áron, országos kiszállítással és felszereléssel.

Nyomtatás

MARSCHALL DESIGN KFT.
Magyarország, 1108 Budapest,
Kozma utca 7/B
Mobiltelefon: +36 20 983 5533
Nyitva tartás: H-P: 8.00 - 16.30
E-mail: info@marschall.hu